Hoe mag je slaan bij dammen?

Hoe mag je slaan bij dammen?

Men mag bij het slaan eventueel hoeken van 90 graden maken, en zelfs afwisselend achteruit en vooruit slaan. De geslagen schijven en dammen mogen echter pas van het bord weggenomen worden na het uitvoeren van de hele slag. Bovendien geldt dat niet tweemaal dezelfde schijf of dam geslagen mag worden.

Wie begint bij dammen?

Leg het dambord zo, dat het hoekveld linksonder een donker vakje is. Er wordt op de donkere velden gedamd. 2. Wit begint en doet de eerste zet.

Hoe speel je het spel dammen?

Dammen wordt gespeeld door twee spelers. Elke speler begint het spel met 12 schijven en ze worden op 12 donkere velden geplaats die het dichtst bij hem of haar liggen. Zwarte opent altijd het spel, daarna wisselen de spelers hun beurt af. De spelers bepalen willekeurig wie met zwart mag spelen.

Wie wint bij dammen?

Dam halen. Je haalt alleen een dam als jouw steen op de damlijn (de bovenste lijn) tot stilstand komt, door een zet of een slag. Als je tijdens een slag wel de damlijn bereikt maar moet doorslaan zodat de slag niet op de damlijn eindigt, heb je geen dam gehaald.

Wat gebeurt er als je vergeet te slaan met dammen?

Slaan is verplicht. Maar heb je vergeten te slaan, dan mag je NIET terugzetten. Alleen als je tegenstander zegt dat het moet.De steen mag echter nooit worden afgepakt van het bord, omdat er is vergeten te slaan. Aanraak is zet.

Hoe win je altijd met dammen?

Tips en taktieken voor Dammen

  1. Controlleer het midden van het bord.
  2. Spelen aanvallend.
  3. Speel volgens de kracht van uw positie.
  4. Beweeg nooit een stuk zonder echt doel.
  5. Hou je schijven samen als je vooruit gaat.
  6. Probeer zoveel mogelijk dammen te krijgen.
  7. Offer een schijf indien nodig.
  8. Ruil schijven in wanneer je voor staat.

Wat als je vast zit met dammen?

Ik sta vast en kan niet meer zetten, is het nu remise? Nee, als je vaststaat en je bent aan zet, heb je verloren! Soms staan beide spelers helemaal vast. Ook dan geldt: degene die aan zet is, verliest.

Hoe werkt Damen?

Een dam mag een losstaande schijf of dam slaan die verder op dezelfde diagonaal staat. Er mag dan zelf bepaald worden op welk veld achter het geslagen stuk de dam tot stilstand komt. Als de dam op een veld tot stilstand kan komen waar er weer verder geslagen kan worden, mag de slag in dezelfde beurt vervolgd worden.

Hoe win je een potje dammen?

Hoe win je een partij? Het doel van dammen is natuurlijk slimmer te zijn dat je tegenstander. Wie alle schijven van de tegenstander heeft verovert of heeft vastgezet, wint de partij. En anders wordt het gelijkspel, ook wel remise genoemd.

Wat is de beste opening met dammen?

De Haarlemmerzet is een standaardcombinatie die bij het dammen een belangrijke rol speelt. De bekendste variant van de Haarlemmerzet is al na twee zetten mogelijk, te weten na de openingszetten 32-28 (18-23) 37-32?? (zie diagram 1) alsook na 33-28 (18-22) 39-33?? (zie diagram 2).

Hoe mag je slaan bij dammen? Men mag bij het slaan eventueel hoeken van 90 graden maken, en zelfs afwisselend achteruit en vooruit slaan. De geslagen schijven en dammen mogen echter pas van het bord weggenomen worden na het uitvoeren van de hele slag. Bovendien geldt dat niet tweemaal dezelfde schijf of dam geslagen mag…