Wat kost een milieusticker bij de ANWB?

Wat kost een milieusticker bij de ANWB?

De milieusticker is te bestellen in alle ANWB-winkels en via webwinkel.anwb.nl/webwinkel/milieusticker.html. De sticker wordt dan binnen circa 5 werkdagen door TÜV Nederland thuisgestuurd. De kosten zijn € 13,95 inclusief verzendkosten.

Waar kan ik een milieusticker kopen voor Duitsland?

Indien u niet in Nederland woonachtig bent maar wel beschikt over iDEAL, kunt u gewoon een milieusticker bestellen in de Online shop. In overige gevallen kunt u de Umweltplakette aankopen bij uw dichtstbijzijnde ANWB-winkel of een TÜV-station in Duitsland.

Is milieusticker verplicht in Duitsland?

U heeft niet overal in Duitsland een milieusticker nodig. Milieuzones waarin de milieusticker Duitsland verplicht is bevinden zich met name in en rondom de Duitse steden. Blijft u buiten de milieuzones, zoals wanneer u op doorreis bent via de snelwegen, dan hebt u geen milieusticker nodig.

Welke milieusticker Duitsland?

De groene sticker is voor de milieuvriendelijkste auto’s en de gele voor de iets minder milieuvriendelijke. In het verleden was er ook nog de rode milieusticker, maar deze wordt sinds 2013 in geen enkele Duitse stad meer geaccepteerd. De rode sticker wordt dus ook niet meer uitgegeven.

Wat kost een milieusticker?

Een milieusticker kopen voor vertrek is daarom een betere oplossing. Zo ben je er zeker van dat je zorgeloos naar Duitsland kunt rijden, en dat je met een groene sticker de milieuzone binnen rijdt. De kosten voor een milieusticker bij Duitsemilieusticker bedragen €12,50 en worden altijd binnen 24 geleverd met PostNL.

Waar koop ik een Umweltplakette?

Milieusticker Duitsland direct afhalen bij tankstation of kopen

  • Vignet (online bestellen voor €12,50)
  • Sommige tankstations in Duitsland (vooral de grote en die van DEKRA of TÜV)
  • Duitse vestigingen.
  • Rdw.
  • Anwb.
  • Direct afhalen bij het Grenswisselkantoor (GWK)

Wat kost een vignet voor Duitsland?

Milieusticker voor Duitsland Je mag zo’n gebied alleen inrijden wanneer je auto een milieusticker heeft. Deze milieustickers (Umweltplaketten) kun je online aanvragen, maar ook persoonlijk in de ANWB-winkel bestellen. Je betaalt € 13,95. Je hebt geen milieusticker nodig als je op de snelweg blijft.

Heb je een vignet nodig voor Berlijn?

Om het centrum van de stad in te mogen heb je een milieusticker voor Berlijn nodig. Zonder dit groene milieuvignet is het niet toegestaan om de milieuzone van Berlijn te betreden met de auto. Berlijn heeft in 2008, als een van de eerste steden in Duitsland, de zogeheten “Umweltzone van Berlijn” ingevoerd.

Hoe lang is een milieusticker in Duitsland geldig?

De geldigheid van uw milieusticker is onbeperkt, in combinatie met uw kenteken. Als uw kenteken verandert dient u wel een nieuwe milieusticker aan te vragen. De gegevens vermeld op de milieusticker dienen te allen tijde overeen te komen met de gegevens op uw kentekenbewijs.

Welke Umweltsticker?

Over het algemeen ontvangen voertuigen met een datum eerste toelating (Bouwjaar) van na 31 december 2000 en vóór 1 januari 2006 een gele milieusticker. Leverde de fabrikant echter al in deze periode het voertuig af met een motor in emissieklasse Euro-4, dan ontvangt het voertuig een groene milieusticker.

Waar koop ik milieustickers?

Wat kost een milieusticker bij de ANWB? De milieusticker is te bestellen in alle ANWB-winkels en via webwinkel.anwb.nl/webwinkel/milieusticker.html. De sticker wordt dan binnen circa 5 werkdagen door TÜV Nederland thuisgestuurd. De kosten zijn € 13,95 inclusief verzendkosten. Waar kan ik een milieusticker kopen voor Duitsland? Indien u niet in Nederland woonachtig bent maar wel beschikt…