Wat zijn de bijwerkingen van fenprocoumon?

Wat zijn de bijwerkingen van fenprocoumon?

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen) Geef aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor fenprocoumon. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het middel niet opnieuw krijgt. Haarverlies (tijdelijk), koorts en maagdarmklachten (misselijkheid, braken, diarree, buikkrampen).

Wat zijn de bijwerkingen van acenocoumarol?

Krijgt u grote blauwe plekken, bloed in de ontlasting of urine, of ineens zware hoofdpijn? Waarschuw direct uw arts. Veel wisselwerkingen met andere middelen. Laat uw apotheker controleren of u acenocoumarol veilig kunt gebruiken met uw andere medicijnen, ook medicijnen die u zonder recept heeft gekocht.

Waarom wordt acenocoumarol om 17.00 gegeven?

Als u acenocoumarol ‘s avonds om 18.00 uur inneemt en u meet uw INR waarde ‘s ochtends om 08.00 uur en ‘s middags om 14.00 uur weer, dan kan er flink verschil zitten tussen beide INR-waardes. Dat verschil wordt nóg groter als er een dosis wordt vergeten, of als het tijdstip van inname van acenocoumarol sterk wisselt.

Waarom sintrom?

Acenocoumarol zorgt ervoor dat bloed minder makkelijk samenklontert (antistollingsmedicijn). Hierdoor heeft u minder kans op trombose. Bij trombose en bepaalde hartritmestoornissen. En na een hartinfarct, beroerte (herseninfarct of TIA), om herhaling te voorkomen.

Waarom naar de trombosedienst?

U wordt verwezen naar de trombosedienst als u trombose heeft gehad of een verhoogde kans heeft om trombose te krijgen. De trombosedienst heeft tot taak u te begeleiden en te controleren. U komt daarom regelmatig bij een prikpost om bloed af te laten nemen, waarvan de stollingstijd (INR) wordt bepaald.

Wat is een Antistollingsmedicijn?

Antistollingsmedicijnen, ook wel bloedverdunners genoemd, zorgen ervoor dat het bloed minder snel stolt. Antistollingsmiddelen zijn medicijnen in tabletvorm of injecties.

Wat zijn de bijwerkingen van fenprocoumon? Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen) Geef aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor fenprocoumon. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het middel niet opnieuw krijgt. Haarverlies (tijdelijk), koorts en maagdarmklachten (misselijkheid, braken, diarree, buikkrampen). Wat zijn de bijwerkingen van…