Hoe diep moet je uitgraven voor bestrating?

Hoe diep moet je uitgraven voor bestrating?

Voor een tuinpad of terras wordt over het algemeen een diepte van zo’n 15 tot 25 centimeter geadviseerd, terwijl u bij straatwerk dat zwaar belast gaat worden zoals een oprit of parkeerplaats uit moet gaan van ongeveer 25 tot 35 centimeter.

Hoe diep moet tuinaarde zijn?

De tuinaarde komt op de de plek van de afgegraven grond. Voor een gazon moet de hovenier 10 tot 25 centimeter grond afgraven. Voor een tuinpad moet de vakman zo’n 25 centimeter grond afgraven. Dit is diep genoeg om het gewicht op te vangen van meerdere personen die over het tuinpad lopen.

Hoe tuin uitgraven?

Gemiddeld kost het laten uitgraven van je tuin € 900. Dit bedrag kan hoger of lager uitvallen afhankelijk van het aantal m2. Gemiddeld kost het laten uitgraven van je tuin € 15 per m2….Wat kost het uitgraven van je tuin?

Dienst Gemiddelde prijs per m2
Oprit: 20 cm uitgraven, afvoeren en opvullen met zand € 20 – € 25

Hoe diep moet een border zijn?

Kies bij voorkeur voor borders van minimaal 50 cm diep. Dan valt er ook iets meer van te maken. Liefst nog dieper om zo ook echt ruimte te maken voor een mooie opbouw van borderplanten.

Hoe diep tuin omspitten nieuwbouw?

Om een goede tuin aan te kunnen leggen is grondwerk essentieel, goede grondverbetering is de basis. Vaak komt het er op neer dat de net aangebrachte grond weer moet worden afgegraven om de onderliggende laag te kunnen spitten met een kraan. Dat doen we vaak tot 60 cm diep, dus niet zomaar een klein laagje.

Wat kost gat graven?

Doorgaans bedraagt de vierkante meter prijs voor het laten uitgraven van een kavel, fundering, sleuf, sloot, vijver, zwembad en of tuin tussen de dertig en tachtig euro per vierkante meter. Daarnaast is de tijdsduur van de klus van grote invloed op de totaalprijs.

Wat kost afgraven?

Gemiddeld genomen kost het laten uitgraven van uw tuin rond de € 700,-. Hoe groter de oppervlakte van uw voor- of achtertuin is ( de vierkante meters ) hoe duurder het uitgraven van de tuin zal worden. De m2 prijs voor het uitgraven van uw tuin ligt tussen de € 10 en € 15 per m2.

Hoeveel afgraven nieuwbouw?

Uitgraven kostprijs

Af- en uitgraven van Gemiddelde prijs per m2
Looppad: 15 tot 20 cm uitgraven + afvoeren + opvullen met zand € 12 tot aan € 18
Oprit: 20 / 25 cm uitgraven + afvoeren + opvullen met zand € 18 tot aan € 20
Alleen: Afgraven en afvoeren van de oude tuingrond € 10 tot aan € 15

Wat kost gat graven voor zwembad?

Denk aan het bouwklaar maken van je tuin en het gat (750 euro), betonvloer (800 euro), bouwmateriaal huren (1.000 euro) en ga zo maar door. Het zwembad laten aanleggen kost al gauw 20.000 tot 30.000 euro (inclusief zwembad).

Wat kost 1 kuub grond afvoeren?

Kosten voor het afvoeren van grond

Soort klus Gemiddelde prijs Eenheid
Afvoeren van puin Ongeveer € 600,- 20 kuub
Uitgraven en afvoeren € 12,50 tot € 17,50 per m2
Meerprijs vervuilde grond € 10,- tot € 30,- per kuub
Kosten voor hovenier € 30,- tot € 60,- per uur

Wat kost grond afvoeren per kuub?

Hoe diep moet je uitgraven voor bestrating? Voor een tuinpad of terras wordt over het algemeen een diepte van zo’n 15 tot 25 centimeter geadviseerd, terwijl u bij straatwerk dat zwaar belast gaat worden zoals een oprit of parkeerplaats uit moet gaan van ongeveer 25 tot 35 centimeter. Hoe diep moet tuinaarde zijn? De tuinaarde…