Hoe geverniste parket onderhouden?

Hoe geverniste parket onderhouden?

Het onderhoud van een verniste of gelakte vloer is zeer eenvoudig. Regelmatig stofzuigen en wekelijks dweilen met een goed uitgewrongen doek is voldoende. Gebruik in het dweilwater steeds een geschikte parketcleaner, zeker geen agressief detergent of een product met amoniak of siliconen.

Hoeveel keer parket dweilen?

De natuurzeep zorgt voor bescherming van de vloer tegen het water. Het water verdampt en de zeep blijft achter om de vloer verder te beschermen tegen vuil en vocht. Ons advies: 2 keer in maand dweilen met natuurzeep (dosering: 25 ml zeep bij 5 liter kraanwater).

Hoe dweil je parket?

Je mag geolied parket nooit dweilen met alleen maar water. Anders neem je de beschermende olie die erop zit weg en wordt je parket erg gevoelig voor hardnekkige vlekken. Je moet dus een voedend product, Woca Natuurzeep, aan je dweilwater toevoegen.

Hoe onderhoud geboende parket?

Geboend parket Ga wekelijks met een dweil en een onderhouds- en reinigingsmiddel aan de slag. Beperk het gebruik van water en na het boenen, minimaal 2 weken wachten met zeep. Na het opdrogen kan je de vloer opboenen. Dat doe je het best met de originele boenwas en een boenmachine.

Hoe onderhoud je geolied parket?

Hoe onderhoudsolie aanbrengen?

Onderhoudsolie maakt de vloer extra slijtvast in de bovenste poriënlaag. Tegelijkertijd krijgt het hout een optimale finish, die de nerfstructuur en kleurnuances van het hout mooi laat uitkomen. De onderhoudsolie kan handmatig met een sproeiflacon of machinaal met een boen-/poliermachine worden aangebracht.

Kun je een parketvloer dweilen?

Stofzuig eerst uw vloer goed voor u dweilt. Gebruik hiervoor altijd een stofzuiger met een parketborstelmond, dit voorkomt krassen aan uw houten vloer. Stofzuig uw vloer dagelijks om zand en vuil zo snel mogelijk weg te nemen. Als al het losliggend vuil weg is kunt u pas beginnen met het dweilen van uw houten vloer.

Hoe vaak geoliede vloer dweilen?

Welke schoonmaakmiddelen wel gebruiken Doordat het water verdampt en de zeep op de vloer achterblijft biedt het extra bescherming tegen en vuil. Hoe vaak mag jij een houten vloer dweilen? Twee keer per maand kan prima, zolang de vloer maar goed kan drogen en niet te vochtig wordt.

Hoe moet je een houten vloer dweilen?

Goed onderhoud is de sleutel voor een mooie houten vloer.

  1. Stofzuig eerst uw vloer goed voor u dweilt.
  2. Gebruik geen agressieve en algemene schoonmaakmiddelen.
  3. Kies de juiste houtreiniger speciaal voor uw afwerking.
  4. Laat gemorste vlekken niet te lang liggen.
  5. Ververs uw dweilwater tijdig & houd uw doek schoon.

Hoe onderhoud je geboend hout?

Een geboend oppervlak is gelukkig eenvoudig te herstellen. Verwijder eventueel vuil eerst met een vochtige doek. Indien er een “kring” is rond de vlek : neem een stukje fijne staalwol of een plastic schuursponsje en terpentijn of “Merkelbach Wasverwijderaar”. Veeg daarmee op en rond de kring tot deze weg is.

Wat is geboend parket?

Deze onderhoudsmethode legt een waxlaag op het oppervlak en is hierdoor licht filmvormend maar zeker niet gesloten aan het oppervlak. Aangezien boenwas oplost door water of vocht is het niet mogelijk deze vloer vochtig te reinigen met dient u steeds droog te poetsen.

Hoe geverniste parket onderhouden? Het onderhoud van een verniste of gelakte vloer is zeer eenvoudig. Regelmatig stofzuigen en wekelijks dweilen met een goed uitgewrongen doek is voldoende. Gebruik in het dweilwater steeds een geschikte parketcleaner, zeker geen agressief detergent of een product met amoniak of siliconen. Hoeveel keer parket dweilen? De natuurzeep zorgt voor bescherming…