Hoe links achteruit parkeren?

Hoe links achteruit parkeren?

Rij door tot je de derde lijn vanaf het vak geteld waarin je wilt gaan parkeren in het midden van je portier hebt. Kijk in de linkerbuitenspiegel en over je linkerschouder. Stuur volledig in naar rechts. Op het moment dat de auto recht in het vak staat, zet je de wielen recht.

Hoe loodrecht achteruit parkeren?

loodrecht ten opzichte van de weg achteruit in een vak parkeren

 • Draai weg van het parkeervak en houdt de randen van het parkeervak in de gaten.
 • Draai achterwaarts het parkeervak in.
 • Bij het betreden van het parkeervak maak je een rechtlijnige beweging naar achteren.

Is achteruit rijden een manoeuvre?

In rechte lijn achteruitrijden. Dit manoeuvre zal moeten uitgevoerd worden op de openbare weg. De examinator zal de kandidaat vragen achteruit te rijden, over een afstand van ongeveer 10 meter, in een rustige straat. De kandidaat dient het manoeuvre op een continue wijze uit te voeren.

Hoe achteruit parkeren tussen 2 auto’s?

Je moet je auto eerst naast de auto opstellen waarachter je moet parkeren. Je moet de achterwaartse beweging in een S-beweging uitvoeren. Je auto moet aansluiten met je voorligger op ongeveer 1 meter. Je auto moet op minder dan 30 cm van de boordsteen staan.

Hoe rechts achteruit parkeren?

Achteruit inparkeren in 4 stappen

 • Stap 1 – Bepaal de plaats waar je gaat parkeren.
 • Stap 2 – Rijd vervolgens drie vakken verder dan het vak waarin je gaat inparkeren, op ongeveer 1 meter naast de parkeervakken.
 • Stap 3 – Zet de auto in de achteruitversnelling en rij langzaam achteruit.

Hoe moet je achteruit fileparkeren?

Fileparkeren in 4 stappen

 1. Stap 1 – Bepaal eerst de plaats waar je gaat parkeren.
 2. Stap 2 – Stop je auto naast de auto waarachter je wilt gaan parkeren.
 3. Stap 3 – Rij de auto nu langzaam achteruit.
 4. Stap 4- De laatste stap voor het fileparkeren is het terugdraaien van het stuurwiel, zodat je recht geparkeerd staat.

Hoe moet je parkeren op rijexamen?

– U moet uw voertuig evenwijdig ten opzichte van de weg rechts parkeren* tussen twee geparkeerde voertuigen op de openbare weg. De examinator zal u de geparkeerde voertuigen aanwijzen. Tijdens het manoeuvre mag u de straatbegrenzing niet overschrijden (met uitzondering van de overbouw vooraan en achteraan).

Hoe parkeer je in een vak?

Kijk, voordat je gaat rijden, op de goede manier om je heen. Stuur in een ruime bocht naar links of naar rechts. Zodra je spiegel gelijk is met het vak waar je wilt parkeren, stuur je in naar links of naar rechts. Op het moment dat de auto recht in het vak staat, draai je de wielen recht.

Wat is een manoeuvre?

handeling, handgreep, wending van een schip; beweging; manoeuvres: oefeningen van troepen of oorlogsschepen; ook: listen en lagen, kunstgrepen.

Wat zijn de manoeuvre?

naamw. Uitspraak: [ma’nœ:vrə] Verbuigingen: manoeuvre|s (meerv.) 1) beweging met een vervoermiddel Voorbeeld: `inhaalmanoeuvre` 2) iets dat je doet om een doel te bereiken Voorbeeld: `ee…

Hoe best achteruit parkeren?

Hoe achteruit file parkeren?

Hoe fileparkeren achteruit?

 • Kijk ver vooruit en bepaal waar je wilt gaan parkeren.
 • Stop naast een geparkeerd voertuig.
 • Kijk voordat je achteruit gaat rijden, goed rondom de auto.
 • Rijd langzaam achteruit.
 • Stuur volledig in naar rechts, totdat de achterhoofdsteun van jouw auto gelijk aan bumper van de auto naast je.

Hoe links achteruit parkeren? Rij door tot je de derde lijn vanaf het vak geteld waarin je wilt gaan parkeren in het midden van je portier hebt. Kijk in de linkerbuitenspiegel en over je linkerschouder. Stuur volledig in naar rechts. Op het moment dat de auto recht in het vak staat, zet je de wielen…