Is telefoon abonnement aftrekbaar?

Is telefoon abonnement aftrekbaar?

Heb je een abonnement voor je mobiele telefoon, dan is de vraag of je die telefoon alleen zakelijk gebruikt en ook zakelijk hebt betaald. Is dat het geval, dan zijn de volledige kosten van het mobiele abonnement aftrekbaar omdat het zakelijke kosten zijn.

Wat kost een zakelijk telefoon abonnement?

Beste zakelijk Telefoon abonnementen

Toestel Provider Termijnbedrag
Apple iPhone SE Vodafone € 43,22
OnePlus 8 KPN € 44,43
Apple iPhone 12 Vodafone € 53,14
Samsung Galaxy S20 Plus Vodafone € 53,14

Waarom zakelijk abonnement telefoon?

Het voordeel van een zakelijke mobiele telefoon is dat je de kosten tijdens de aangifte inkomstenbelasting mag aftrekken van de winst uit je onderneming. Dat geldt voor zowel de aanschafkosten van het toestel als voor de abonnementskosten, het dataverbruik en de gesprekskosten.

Hoeveel telefoons ZZP?

Een 2e telefoon- of internetabonnement thuis voor zakelijk gebruik is aftrekbaar. De (zakelijke) telefoonkosten van een mobiele telefoon zijn aftrekbaar mits minstens 10% zakelijk gebruikt.

Kan je een telefoon zakelijk afschrijven?

De aankoop van een zakelijke telefoon ziet de Belastingdienst als een investering en niet als kostenpost. Dit betekent dat je de telefoon mag opnemen op de balans, om daarop jaarlijks te kunnen afschrijven. De jaarlijkse afschrijving mag je opvoeren als aftrekbare kosten.

Wat is de afschrijving van een telefoon?

De periode van afschrijving is bij elektronica altijd 5 jaar. Als zzp’er hanteren we de fiscale boekhoudregels, daarin is vastgesteld dat je een een laptop, tablet en telefoon in 5 jaar afschrijft. Als je telefoon of laptop geen 5 jaar meegaat kun je dat makkelijk eerder afboeken in je administratie.

Wat houdt T-Mobile zakelijk in?

T-Mobile Go Zakelijk Het Go Zakelijk-abonnement van T-Mobile is ideaal voor alle ondernemers die veel bereikbaar willen zijn maar niet een grote databundel nodig hebben. Smsen doe je namelijk altijd onbeperkt en bellen onbeperkt of voor 120 minuten per maand. Zakelijke databundels zijn beschikbaar in 1GB en 5GB.

Wat kost een telefoon abonnement?

Welke provider heeft het goedkoopste mobiele abonnement?

Provider Bundel Prijs p.m.
Hollandsnieuwe 1000 min 1000 MB € 7,50 p.m.
Tele2 200 min 1000 MB € 8,- p.m.
Vodafone 150 min 1500 MB € 13,50 p.m.
T-Mobile 120 min 1000 MB € 13,50 p.m.

Waar moet een zakelijke telefoon aan voldoen?

Waar moet je op letten bij je nieuwe zakelijke telefoon?

  • Een telefoon van de top drie is altijd goed. Een smartphone kopen van het merk Apple, Huawei of Samsung is eigenlijk altijd goed.
  • Wi-Fi bellen en 4G bellen.
  • Waterdicht of IP68.
  • In één keer afschrijven.
  • Altijd up-to-date.

Wat valt er onder telefoonkosten?

Telefoonkosten zijn alle zakelijke kosten die gemaakt zijn voor mobiele en vaste telefonie. Als de telefoon alleen zakelijk gebruikt wordt, dan mogen deze kosten vaak worden afgetrokken van de belasting.

Welke telefoonkosten zijn aftrekbaar?

De abonnementskosten en gesprekskosten voor de mobiele telefoon/smartphone die jij als ondernemer gebruikt zijn aftrekbaar van de winst. De kosten moeten wel zakelijk zijn. Volgens de fiscale regeling betekent dat tenminste 10%. De btw mag je verrekenen bij de aangifte omzetbelasting.

Hoeveel BTW zit er op een telefoon?

Om te beginnen: ja – er zit btw op telefoonkosten. Het hoogtarief van 21 procent, om precies te zijn. Dat geldt voor zowel de toestel- als de abonnementskosten.

Is telefoon abonnement aftrekbaar? Heb je een abonnement voor je mobiele telefoon, dan is de vraag of je die telefoon alleen zakelijk gebruikt en ook zakelijk hebt betaald. Is dat het geval, dan zijn de volledige kosten van het mobiele abonnement aftrekbaar omdat het zakelijke kosten zijn. Wat kost een zakelijk telefoon abonnement? Beste zakelijk…