Kan ik zomaar in Belgie gaan wonen?

Kan ik zomaar in België gaan wonen?

Als u van plan bent om in België te komen wonen, moet u afhankelijk van uw persoonlijke situatie enkele formaliteiten vervullen en in het bezit zijn van de nodige verblijfsdocumenten: U bent Belg, heeft een tijdje in het buitenland gewoond en bent van plan om terug te keren.

Kan ik zomaar in Frankrijk gaan wonen?

Wat in Nederland kan, kan in Frankrijk ook. Je gaat niet naar het andere eind van de wereld. Er is in Frankrijk ook werk, er zijn in Frankrijk ook scholen voor je kinderen en je kunt in Frankrijk ook hypotheken afsluiten.

Wat moet je doen als je gaat verhuizen naar het buitenland?

Wat moet ik regelen als ik ga emigreren?

 1. Informatie bij buitenlandse vertegenwoordiging.
 2. Meld uw emigratie bij de gemeente.
 3. Zorg dat u uw DigiD op orde heeft.
 4. Belastingen, zorgverzekering en pensioen.
 5. Uitkering.
 6. Legalisatie documenten.
 7. Diplomabeschrijving geeft uitleg over opleiding.
 8. Aflossen studieschuld vanuit het buitenland.

Wat moet je regelen als je in België gaat wonen?

Er kunnen veel zaken veranderen bij een emigratie naar België. Denk hierbij aan: het inkomen, sociale verzekeringen, overige verzekeringen, belastingen, kinderen en studie. Op de website www.grensinfo.nl kunt u een overzicht krijgen van uw situatie als u gaat emigreren naar België.

Hoe kom ik aan een verblijfsvergunning in België?

Een visum moet u aanvragen bij de Belgische ambassade of het consulaat in het land waar u woont. Als er in het land waar u woont geen Belgische Ambassade of Consulaat is, moet u zich wenden tot de Belgische Ambassade die bevoegd is voor uw land. Meestal is dat in één van de buurlanden.

Wat moet je regelen als je in Frankrijk gaat wonen?

Andere zaken die u moet regelen: Meldt uw emigratie bij uw Nederlandse gemeente, dit kan vanaf 5 dagen voor het emigreren. Regel uw zorgverzekering in Frankrijk en andere verzekeringen. Zeg al uw huidige abonnementen op. Leer Frans om u goed verstaanbaar te maken.

Waar wonen de rijken in Frankrijk?

Gelegen aan de Franse Rivièra staat Saint-Tropez bekend om zijn beroemde en zeer rijke zomergasten. Het is een soort uitvalbasis van de jetset, modellen en miljonairs.

Kan je zomaar naar een ander land verhuizen?

Als EU-burger hebt u het recht om naar een ander EU-land te gaan om er te wonen, te werken, te studeren, een baan te zoeken of met pensioen te gaan. U kunt tot drie maanden zonder registratie verblijven in een ander EU-land, maar in sommige landen moet u wel uw aanwezigheid melden.

Kun je zomaar in Zwitserland gaan wonen?

Wij als Nederlanders kunnen Zwitserland gewoon bezoeken zonder visum, want Zwitserland heeft wel het Verdrag van Schengen ondertekend. Dit is echter maar geldig voor drie maanden, daarna moet je er voor zorgen dat je een verblijfsvergunning hebt. Meer informatie over verblijfsvergunningen vind je hier.

Wat zijn de vaste lasten in België?

Vaste kosten

 • Water.
 • Elektriciteit en gas.
 • Huurgeld.
 • Tv en Internetverbinding.
 • Boodschappen.

Kan ik zomaar in België gaan wonen? Als u van plan bent om in België te komen wonen, moet u afhankelijk van uw persoonlijke situatie enkele formaliteiten vervullen en in het bezit zijn van de nodige verblijfsdocumenten: U bent Belg, heeft een tijdje in het buitenland gewoond en bent van plan om terug te keren.…