Vad innebar samordnad individuell plan?
Vad innebär samordnad individuell plan?
Samordnad individuell plan (SIP) är ett dokument och ett verktyg för samverkan, som ger en samlad beskrivning av individens pågående och planerade vård- och omsorgsinsatser. SIP ska ge en helhetsbild och förenklar för berörda som snabbt kan få en översikt av alla pågående insatser.
I vilket lagrum regleras SIP?
Lagar som reglerar SIP Bestämmelser om SIP fördes in i socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen år 2010.
Vem kan ta initiativ till en SIP?
Initiativet till att ta fram en individuell plan kan tas av dig själv, någon av dina närstående (om du godkänner det) eller personal inom kommunen eller Region Stockholm. Om du själv önskar att en plan tas fram ber du någon du har kontakt med inom regionen eller kommunen att kalla till en gemensam planering.
Vilka deltar i SIP?
Närstående kan delta i SIP-arbetet om barnet och familjen vill det. Det kan till exempel vara släktingar, kompisar eller andra viktiga personer i familjens eller barnets liv. SIP är till för att socialtjänsten och hälso- och sjukvården ska kunna samordna sina insatser. Därför deltar alltid personal därifrån i arbetet.
Vad är syftet med en individuell plan enligt LSS?
Personer som beviljats någon eller några av de tio insatserna enligt LSS ska erbjudas en individuell plan. En individuell plan är ett viktigt underlag för planeringen av stödet. Den individuella planen ska beskriva beslutade och planerade insatser med kortsiktiga och långsiktiga mål.
Vad menas med en samordnad vårdplanering?
Syftet med en samordnad individuell plan (SIP) är att identifiera vilka behov den enskilde har, att tillse att hen får den hjälp hen är i behov av. En SIP ska upprättas när patienten är i behov av stöd från två eller flera huvudmän/aktörer. Av planen ska det framgå: Vilka insatser som behövs.
Vad heter den lag som anger att personer som är i behov av exempelvis insatser från kommunal hälso- och sjukvård skall ha en SIP?
Samordnad individuell plan (SIP) Planen ska upprättas när den enskilde har behov av insatser från både socialtjänsten och hälso- och sjukvården, förutsatt att planen behövs för att den enskilde ska få sina behov tillgodosedda och att den enskilde själv samtycker till planen.
När ska man kalla till SIP?
Vem kan kalla till ett SIP-möte? Personal inom socialtjänst och hälso- och sjukvård ska erbjuda en SIP när de bedömer att du behöver samordnade insatser. Arbetet med SIP kan starta först när du lämnat samtycke. Du själv och dina närstående kan också ta initiativ till en SIP.
Vem har ansvar för SIP?
SIP ska huvudsakligen ske i den enskildes hem efter utskrivning, inte på sjukhuset. Den fasta vårdkontakten ansvarar alltid för att kalla till ett möte där en samordnad individuell plan (SIP) upprättas.
Vad innebär en SIP?
SIP är lagstiftat I både socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen finns en bestämmelse om att kommunen och regionen ska upprätta en samordnad individuell plan när de bedömer att insatser behöver samordnas. Det här gäller också privata utförare som kommun och region har avtal med.
Vad menas med SIP?
Vilka är med i en SIP?
Det är dina behov av samordning som avgör vilka som kallas. Det kan till exempel vara personal från socialtjänst, vårdcentral, habilitering, BUP, skola, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Kriminalvården som träffas tillsammans med dig. På SIP-mötet får alla komma till tals.
Vad innebär samordnad individuell plan? Samordnad individuell plan (SIP) är ett dokument och ett verktyg för samverkan, som ger en samlad beskrivning av individens pågående och planerade vård- och omsorgsinsatser. SIP ska ge en helhetsbild och förenklar för berörda som snabbt kan få en översikt av alla pågående insatser. I vilket lagrum regleras SIP? Lagar…