Waar kan ik Snoekvissen?

Waar kan ik Snoekvissen?

De snoek kun je het meeste vinden bij plekken waar ze in een beschutting kunnen liggen zoals onder overhangende takken en onder bruggen. Ook op plekken waar veel prooivissen te vinden zijn kun je snoek vaak goed vangen.

Hoe diep moet je vissen op snoek?

In het voorjaar, als de watertemperatuur langzaam begint te klimmen en de aasvis en dus ook de snoeken vaak het wat ondiepere water opzoeken heb ik het meest succes met dieptes van 3 tot 5 meter water onder de boot.

Waar vang je het beste een snoek?

Snoeken voelen zich thuis in gebieden met dichte vegetatie en zacht stromend water, zoals beken, meren en rivieren. Ze houden het meest van koud, diep water. Als de temperatuur te warm wordt, zoeken ze diepere wateren op. Wanneer je gaat snoekvissen, zoek dan naar ondiep water met veel onkruid en gewassen aan de kant.

Wat heb je nodig om te vissen op snoek?

De belangrijkste hengelspullen zijn hieronder voor je op een rij gezet.

 • Kunstaas om mee op snoek en snoekbaars te vissen.
 • De werphengel om mee te vissen op snoek en snoekbaars.
 • De vismolen voor het snoeken en snoekbaarzen.
 • De onderlijn om mee te vissen op snoek en snoekbaars.

Waar kan ik roofvissen?

Eigenlijk is in alle wateren waar vis zit, roofvis te vinden: grachten in de stad, slootjes in de polder (maar ook in woonwijken!!) of grotere plassen en meertjes. Aangezien sommige roofvissen (zoals snoek) hun zicht gebruiken bij het jagen, worden ze vaak in helder water aangetroffen.

Waar vang je roofvis?

In ondiep water vang je vaak het beste als je met drijvende pluggen of spinners gaat snoeken. In dieper water werken diep duikende pluggen, zinkende pluggen maar ook shads het beste. De kleur die je kiest om mee te snoek vissen kan bepalend zijn voor succes. Natuurlijke kleuren werken vaak goed in helder viswater.

Hoe vissen op roofvis?

Kunstaas vissen begint met het rustig inwerpen van je kunstaas. Zoek bij voorkeur plekken uit waar je verwacht de roofvis te vinden. Bruggen, riet, afwisselingen in de oever. Allemaal prima plekken om je kunstaas naar toe te werpen.

Wat is het beste aas voor snoek?

Uit onderzoek dat wij onder ruim 100 sportvissers hebben gedaan blijkt dat pluggen, spinners, jerkbaits en shads het favoriete snoek kunstaas zijn: Pluggen: vooral pluggen tussen de 10 en 15 centimeter doen het goed voor snoek.

Waar vind je roofvis?

De snoek is een algemene soort in Nederland en België, en is te vinden in vrijwel alle binnenwateren. De vis leeft in zoet water, maar kan ook worden aangetroffen in brak water.

Waar zit roofvis?

Wat heb ik nodig voor roofvissen?

Wat heb je nodig bij het baars vissen met kunstaas?

 • Spinhengel van ongeveer 2.70m met een werpgewicht van 5-25 gram.
 • Lichte werpmolen met gevlochten lijn.
 • Stalen onderlijn +/- 20-25 cm.
 • Kunstaas (softbaits, spinners, kleine plugjes en lepels)
 • Onthaaktang.
 • Visvergunning (VisPas)

Wat heb je nodig om te gaan roofvissen?

Benodigdheden

 1. (Vis) Vergunning.
 2. Spinhengel (lengte: +/- 2.70m en werpgewicht: +/- 25 gram)
 3. Werpmolen + lijn (voorkeur: gevlochten lijn 15/00, maar nylon (30/00) kan ook)
 4. Stalen onderlijntjes.
 5. Landingsnet.
 6. Kunstaasjes: enkele spinners, plugjes en shads in verschillende kleuren en formaten.
 7. Onthaaktang.
 8. Kniptang.

Waar kan ik Snoekvissen? De snoek kun je het meeste vinden bij plekken waar ze in een beschutting kunnen liggen zoals onder overhangende takken en onder bruggen. Ook op plekken waar veel prooivissen te vinden zijn kun je snoek vaak goed vangen. Hoe diep moet je vissen op snoek? In het voorjaar, als de watertemperatuur…