Waarom moet je asperges schillen?

Waarom moet je asperges schillen?

Dat grondige schillen is nodig zodat je geen harde vezeltjes meer rond de asperge hebt zitten, maar zorgt natuurlijk wel voor veel afval van je dure asperges. Gelukkig kun je die schillen en uiteinden van asperges ook nog in verschillende recepten gebruiken. En ook het kookvocht hoef je niet weg te gieten.

Hoe moet je asperges schillen?

Snijd ongeveer 1,5 cm van de onderkant af en leg ze 30 minuten in koud water. Hierdoor kunnen ze zich volzuigen met water en zijn ze makkelijker te schillen. Schil de asperges vervolgens met een aspergeschiller vanaf ongeveer 3 cm onder het kopje naar beneden.

Kan je de schil van asperges eten?

Schillen of niet schillen Witte asperges moeten geschild worden anders zijn ze niet te eten. Ze worden dan namelijk heel erg draderig en smaken dan een beetje houterig. Er moet dus voldoende schil van de asperge gehaald worden.

Wat zit er in aspergesoep?

Ingrediënten Kookstand

  • 2 sjalotjes.
  • 700 gr witte asperges (geschild)
  • 2 blokjes kippenbouillon.
  • liter water.
  • 200 ml kookroom of slagroom.
  • 80 gr bloem.
  • 70 gr boter.

Hoe lang op voorhand mag je asperges schillen?

Bussels verse witte asperges kunt u op voorhand schillen. Tot enkele uren vooraf is er geen probleem, maar overdrijf niet. Bewaar de geschilde asperges meteen in ijskoud water. Druppel er eventueel een beetje citroensap bij om het verkleuren te voorkomen.

Hoe weet je of asperges goed geschild zijn?

Of doe het zoals een chef en leg de asperge plat op de bodem van een omgedraaid steelpannetje. Dat werkt iets makkelijker. Is de asperge helemaal geschild, neem ze dan met beide handen vast en buig ze lichtjes: zo breek je op de juiste plek het houtachtige droge uiteinde eraf.

Hoelang van te voren kun je asperges schillen?

Hoe weet ik of asperges geschild zijn?

Wat kan je van een asperge eten?

Wat eet je bij asperges? Asperges zijn lekker met ham en plakjes gekookt ei en met een warme Hollandaisesaus op basis van geklaarde boter, azijn en eidooiers. Zie hier voor het recept voor de saus.

Wat eet je van de asperges?

Je schilt dus alleen de onderste 4 cm van de asperge! De rest van de asperge hoef je niet te schillen! Snijdt vervolgens de onderste cm of twee van de groene asperge af met een aardappelschilmesje. Dit onderste gedeelte is namelijk, net als bij de witte asperge, erg stug.

Hoeveel calorieen heeft aspergesoep?

Er zitten 90 kilocalorieën in 1 soepkom (250 gram) gebonden aspergesoep, gebonden.

Waarom aspergesoep bitter?

Giet door een zeef en gebruik het vocht bij je soep. Let er op dat je de aspergeschillen slechts kort laat koken, anders wordt de smaak te bitter. Gebruik melk samen met water. Melk neemt namelijk goed de smaken op, in dit geval van de asperges.

Hoe maak je asperges schillen en kontjes?

De schillen en kontjes van ongeveer 18 asperges. Een paar gekookte asperges, in stukjes gesneden. 1 sjalotje. Klontje boter. 1 liter groenten- of kippenbouillon (eventueel met water van kookvocht) 2 à 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt. Peper en eventueel zeezout uit de molen. 50 gram roomboter voor een roux.

Wat is een Aspergesoep?

Aspergesoep recept. 500 gram asperges geschild en in stukjes gesneden. 700 ml water. 2 kippen bouillonblokjes. zout. 40 gram boter. 40 gram bloem. 200 ml kookroom. peper.

Hoe maak je de asperges schoon?

Was de asperges, breek de houterige voeten eraf en schil alle asperges. Was alle schillen zorgvuldig, doe in een soeppot met de aspergevoetjes, overgiet met water, voeg wat zout toe en indien je het hebt een kruidenbuiltje (boeket garni, laurierblad, peterseliestengels, tijm) en breng aan de kook.

Waarom moet je asperges schillen? Dat grondige schillen is nodig zodat je geen harde vezeltjes meer rond de asperge hebt zitten, maar zorgt natuurlijk wel voor veel afval van je dure asperges. Gelukkig kun je die schillen en uiteinden van asperges ook nog in verschillende recepten gebruiken. En ook het kookvocht hoef je niet weg…