Waaruit bestaat een bouwtechnische keuring?

Waaruit bestaat een bouwtechnische keuring?

Een Bouwtechnische keuring is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen.

Is bouwkundige keuring verplicht voor hypotheek?

Verplicht? Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht. Een bouwkundig rapport is ook verplicht als de taxateur constateert dat er sprake is van achterstallig onderhoud van 10 procent of meer van de woningwaarde, of als de taxateur adviseert een bouwkundig rapport op te laten stellen.

Wat doen ze bij een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring wordt uitgevoerd door een onafhankelijke bouwkundige die je als koper zelf kunt kiezen. Tijdens de bouwkundige keuring is de verkoper (of de verkoopmakelaar), de bouwkundige en de koper aanwezig. Samen maak je een ronde door het huis.

Is een bouwkundige keuring nodig?

Een bouwkundige keuring kan u voor onaangename verrassingen behoeden. Zeker bij oudere huizen is een onderzoek naar de bouwkundige staat absoluut aan te raden. Maar ook bij jongere woningen kan het verstandig zijn om een keuring te laten plaatsvinden. Het kopen van een huis gaat met veel emoties gepaard.

Hoe snel bouwkundige keuring?

Na de Bouwtechnische keuring stelt de bouwkundige een uitgebreid rapport op met daarin zijn bevindingen, de gevonden gebreken en de herstelkosten. Je ontvangt het rapport binnen 48 uur (zon- en feestdagen uitgezonderd) per e-mail.

Wie betaald de bouwtechnische keuring?

De bouwtechnische keuring wordt in de meeste gevallen betaald door de koper van de woning.

Wat staat er allemaal in een bouwkundig rapport?

Een bouwkundig rapport is het resultaat van een zogenaamde bouwtechnische keuring. In een bouwkundig rapport vindt u de uitslag van het bouwkundige onderzoek van uw woning. Een bouwkundig rapport geeft u meer duidelijkheid over de bouwtechnische staat en eventuele verborgen gebreken van de woning.

Heb ik een bouwkundige keuring nodig?

Is bouwkundige keuring nodig bij appartement?

Koop je geen woonhuis, maar een appartement, dan is een bouwtechnische keuring vaak niet nodig. Belangrijker is dan dat er een gezonde Vereniging van Eigenaren (VvE) aanwezig is en je het meerjarenonderhoudsplan bekijkt. De grootste gebreken die een appartement kan hebben, liggen namelijk vaak bij de VvE.

Wat checken ze bij een bouwkundige keuring?

Welke punten worden er gecontroleerd bij een bouwkundige keuring? Bouwkundige staat van vloeren, muren, metselwerk, voegwerk en lateien. Vochtmetingen m.b.t. houtrot en doorslaand- en optrekkend vocht. Staat en toestand van dak, pannen, dakbeschot, goten, zink en schoorstenen.

Hoe lang duurt een bouwkundige keuring?

Hoe lang duurt een keuring? De keuring duurt ongeveer één tot anderhalf uur. Wij adviseren u om hierbij aanwezig te zijn.

Waaruit bestaat een bouwtechnische keuring? Een Bouwtechnische keuring is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Is bouwkundige keuring verplicht voor hypotheek? Verplicht? Bij een…