Wat doen tegen spataderen zwangerschap?

Wat doen tegen spataderen zwangerschap?

Je kan de kans op spataderen tijdens de zwangerschap verkleinen door:

 1. Veel te lopen en je voeten op en neer te bewegen.
 2. Het dragen van elastische kousen.
 3. Het vermijden van te lang stil staan.
 4. Je benen wat hoger te leggen als je zit en tijdens het slapen.
 5. Niet met je benen over elkaar te gaan zitten.

Waarom spataderen bij zwangerschap?

Spataderen in de zwangerschap ontstaan veelal doordat: De hormoonspiegel kan veranderen tijdens de zwangerschap. Dit kan ervoor zorgen dat vaatwanden slapper worden. De groeiende baarmoeder kan er voor zorgen dat de terugstroom van het bloed uit de benen naar het hart minder goed plaatsvindt.

Wat gebeurt er met je huid als je zwanger bent?

De zwangerschapshormonen zorgen ervoor dat er vooral in de eerste drie maanden meer of juist minder talg wordt aangemaakt. Veel vrouwen ervaren dat hun huid minder onzuiverheden vertoont en rustiger wordt maar als je pech hebt, krijg je net als in de puberteit weer puistjes.

Kunnen spataderen verdwijnen na zwangerschap?

Veel vrouwen krijgen spataderen tijdens de zwangerschap. Vaak verdwijnen ze na de zwangerschap, maar niet altijd. Elke vrouw die ook zwak bindweefsel heeft of te zwaar is kan een vaataandoening ontwikkelen tijdens de zwangerschap.

Kunnen spataderen weggaan?

Eén ding is zeker, spataders verdwijnen niet vanzelf. Hoewel er heel wat behandelingen bestaan, stellen experten dat het belangrijk is de juiste te kiezen want dat niet elke spatader hetzelfde is.

Wat doen tegen vaginale spataderen?

Wat te doen tegen spataderen op je schaamlippen?

 1. Houd een koud washandje tegen de pijnlijke plek.
 2. Voorkom lang staan of zitten.
 3. Ga met je benen omhoog zitten.
 4. Draag ondersteunend ondergoed.
 5. Probeer minder te bukken, tillen en hurken.
 6. Pas je manier van vrijen aan.
 7. Pas je fietszadel aan.

Hoe gevaarlijk zijn spataderen?

Druk op vaatwand Kleppen sluiten niet meer goed en zo versterkt het probleem zichzelf: aders ontwikkelen zich tot spataderen. Niet direct levensbedreigend, maar soms zijn spataderen wel degelijk gevaarlijk. Bijvoorbeeld wanneer ze zorgen voor een open been (ulcus cruris), enorme pijn of bijna niet kunnen lopen.

Wat doen tegen spataderen zwangerschap? Je kan de kans op spataderen tijdens de zwangerschap verkleinen door: Veel te lopen en je voeten op en neer te bewegen. Het dragen van elastische kousen. Het vermijden van te lang stil staan. Je benen wat hoger te leggen als je zit en tijdens het slapen. Niet met je…