Wat is een samen afgehaakt stokje?

Wat is een samen afgehaakt stokje?

Je kunt steken minderen door steken samen te haken. Je maakt dan de steken net niet helemaal af, de laatste stap sla je over. Bij samengehaakte stokjes haak je een stokjescluster, maar dan niet in één steek, maar in meerdere steken.

Hoe minder je stokjes?

Uitleg Stokje Minderen

  1. 1 . Sla de draad om je naald en steek je naald door de eerste steek. 2 . Sla de draad om je naald en haal de draad op.
  2. 4 . Sla de draad om je naald. 5 .
  3. 7 . Sla de draad om de naald heen en haal de draad door twee lussen heen. 8 .

Hoe haak je drie halve stokjes samen?

Om drie stokjes samen te haken, sla je de draad om de naald. Steek de haaknaald in de steek aangegeven in het patroon. Sla de draad weer in de naald en haal deze door de steek, je hebt nu drie lussen op je naald. Je hebt nu twee lussen op je naald.

Wat zijn stokjes?

Bij stokjes sla je de draad om je naald, steekt deze in een steek en haalt een lusje daardoorheen, totdat er drie lusjes op de naald staan.

Wat is een Popcornsteek?

Een popcornsteek is een cluster van stokjes die wordt gesloten met 1 losse. Een cluster kan bestaan uit drie, vier of vijf stokjes. Je kunt er patroontjes mee maken maar ook cijfers en letters. Als je een fijner resultaat wilt gebruik je dun garen en een dunne naald.

Hoe minder ik een steek met haken?

Bij het minderen gebruik je maar één van de twee lusjes van een steek, de voorste of de achterste. Welke je gebruikt, hangt ervan af of je aan de voor- of achterkant van je werk bezig bent. De lusjes die je niet gebruikt blijven namelijk zichtbaar, dus dat wil je niet aan de voorkant van je werk hebben.

Hoe kant je haakwerk af?

Pak je naald en steek hem in in het eind van de ronde, steek daarbij in in het midden van je laatst gehaakte steek, dat is die helemaal aan het eind van je laatste toer. Laat de punt van de naald naar de verkeerde kant van je werkstuk wijzen en trek de draad erdoor. Zo zit je draad voorgoed vast.

Wat is een drievoudig stokje?

Maak 3 omslagen om de haak, haal de haak door de steek en haal de draad door (=5 lussen op de haak), *maak een omslag om de haak, haal de haak door 2 lussen*, herhaal van *-* in totaal 4 keer (= 1 lus op de haak). …

Wat betekent DC bij haken?

Afkortingen haaksteken Engelse haaktermen en afkortingen zijn (helaas) soms anders dan de Amerikaanse haaktermen en afkortingen. In het Engels betekent bijvoorbeeld een dc een Double crochet wat bij ons een vaste heet, maar in het Amerikaans is een dc ook een double crochet maar wordt er een stokje mee bedoeld.

Wat is een HST haken?

Plaats de haak in de volgende steek en sla het garen opnieuw om de haak. Haal de haak door het werk, laat 3 lussen op de haak staan. Sla het garen weer om de haak en haal de haak nu door alle 3 de lussen.

Hoe kan ik stokjes haken?

Wanneer je een toer met stokjes begint, haak je altijd eerst drie lossen, deze lossen vormen dan je eerste stokje. Steek daarna in op het vierde lusje vanaf het begin of in de eerstvolgende steek. Sla de draad om de haaknaald en steek in het eerstvolgende lusje.

Wat is een cluster bij haken?

Een stokjescluster bestaat uit 2 of meer stokjes in dezelfde steek of lossenruimte, die onafgemaakt zijn en samen worden afgemaakt tot één steek. Je slaat daarvoor tijdens het haken van een stokje steeds de laatste stap over en begint direct aan het volgende stokje.

Wat is een samen afgehaakt stokje? Je kunt steken minderen door steken samen te haken. Je maakt dan de steken net niet helemaal af, de laatste stap sla je over. Bij samengehaakte stokjes haak je een stokjescluster, maar dan niet in één steek, maar in meerdere steken. Hoe minder je stokjes? Uitleg Stokje Minderen 1…