Wat is het mooiste gedeelte van Zweden?

Wat is het mooiste gedeelte van Zweden?

De archipel van Stockholm Een verbazingwekkende 43% van de meer dan 2500 Zweden die deelnamen aan het onderzoek antwoordde dat de archipel van Stockholm de mooiste plek in het land is.

Waar gaan de Zweden op vakantie?

Een Zweedse stedentrip: De steden Stockholm, Malmö en Göteborg zijn fijne bestemmingen voor een stedentrip, met een prachtige scherenkust vol eilandjes voor de deur. Het hoge noorden: Wanneer je net als ik al jaren droomt van het Noorderlicht, bezoek dan Zweeds Lapland.

Wat te doen in midden Zweden?

Must-do in Midden Zweden

 • Bezoek Stockholm.
 • Hälsingland en Gästrikland.
 • Uppsala.
 • Varen op het Siljan meer.
 • Bezoek het Götakanaal.

Waar liggen de fjorden in Zweden?

De kustlijn van 7000 km. kent veel fjorden, voornamelijk aan de westkust en rond Stockholm. De Zweedse kust bestaat uit duizenden kleine eilandjes en rotspunten, die net boven water uitsteken.

Wat ligt boven Zweden?

Zweden grenst aan Noorwegen in het westen en noorden, aan Finland in het noorden en oosten, aan de Botnische Golf en Oostzee in het noorden, midden en zuidoosten en verder aan het Skagerrak en het Kattegat in het zuidwesten. In de Oostzee liggen de eilanden Öland en Gotland die ook tot Zweden behoren.

Wat te doen in het zuiden van Zweden?

Ontdek de ruige kust van Kullaberg en Hovs Hallar Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Zuid-Zweden is Kullaberg National Park. Dit prachtige stukje natuur ligt in het noordwesten van Skåne en staat bekend om de mooie wandelroutes langs de grillige kustlijn, waar je verwend wordt met wijdse utzichten over zee.

Wat mag ik niet missen als ik naar Zweden ga?

Skyscanner zette 10 magische plekken in Zweden voor je op een rij die dat zeker waard zijn!

 • Marstrand, Bohuslän.
 • Fårö, Gotland.
 • Ystad en Österlen, Skåne.
 • Abisko, Lapland.
 • De eilanden voor de kust van Stockholm, Södermanland en Uppland.
 • Visby, Gotland.
 • Rättvik en het Siljanmeer, Dalarna.
 • Tännforsen, Åre, Jämtland.

Hoe is Zweden als vakantieland?

Zweden is een Scandinavisch land in Noord-Europa. Het land heeft een prachtige en diverse natuur met bossen, meren en mooie stranden. Zweden kent ook mooie steden, waaronder de prachtige hoofdstad Stockholm. Zweden is een veilig vakantieland en is wat betreft veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met Nederland.

Wat is midden-Zweden?

Bij Midden-Zweden denk je misschien meteen aan de hoofdstad Stockholm. Maar dit deel van Zweden heeft zoveel meer om te ontdekken. De populaire regio’s Värmland, Dalarna en Jämtland Härjedalen met hun ruige natuur en pittoreske rode huisjes.

Wat is er te doen in Smaland?

Staat het zuidelijke Småland op je vakantieprogramma? Dan wil je natuurlijk niks overslaan! Bezoek Pippi, de elanden of vergaap je aan de verscheidenheid aan natuur. Van prachtige nationale parken vol eilanden, meren en groene bossen tot aan de avontuurlijke archipel aan de oostkust.

Waar in Zweden zijn de Meilandjes?

Voor de opnames zijn de Meilandjes vertrokken naar Lapland in Zweden. “Hier kun je je onderdompelen in de natuur, sledetochten maken en -met een beetje geluk- het beroemde Noorderlicht bewonderen en de Kerstman ontmoeten”, legt de zender uit.

Waar liggen de fjorden?

Fjorden bevinden zich in Europa langs de kusten van het noordelijke gedeelte van de Atlantische Oceaan, in Noorwegen, Schotland, het oosten van Canada, IJsland en Groenland.

Wat is het mooiste gedeelte van Zweden? De archipel van Stockholm Een verbazingwekkende 43% van de meer dan 2500 Zweden die deelnamen aan het onderzoek antwoordde dat de archipel van Stockholm de mooiste plek in het land is. Waar gaan de Zweden op vakantie? Een Zweedse stedentrip: De steden Stockholm, Malmö en Göteborg zijn fijne…