Wat mag in de PMD-zak 2021?

Wat mag in de PMD-zak 2021?

Nieuwe blauwe PMD-zak vanaf 01/01/2021 Je kan je PMD-zak bijvullen met extra plastic verpakkingen zoals potjes, bakjes, folies, zakjes, tubes,… . De ‘P’ van PMD staat nu voor alle plastic verpakkingen. Daarnaast kan je nog steeds al je plastic flessen/flacons, metalen verpakkingen en drankkartons kwijt in de PMD-zak.

Wat mag in PMD Kapellen?

Vanaf 1 maart 2021 mag in de pmd-zak alle huishoudelijke plastic verpakkingen.

Welke verpakkingen mogen in de PMD-zak?

Want er mag veel meer in je PMD-zak dan vroeger. Zo mag je naast plastic flessen en flacons nu bijna alle plastic verpakkingen bij PMD sorteren. Dus ja, ook je yoghurtpotjes, botervlootjes, plastic verpakkingen van vlees, vis en groenten en alle plastic folies en zakken.

Welk plastic mag in PMD?

Van je lege shampoofles tot aan het plastic zakje om de veldsla en van lege blikjes frisdrank tot aan de lege pakken van zuivel of sap: het kan allemaal in de PMD-bak. Bijna alle verpakkingen uit de supermarkt die niet van karton of glas zijn horen bij het PMD.

Wat mag in de PMD-zak Limburg?

Vanaf 1 april mogen naast de vertrouwde plastic flessen en flacons, metalen drankverpakkingen en drankkartons ook zacht verpakkingsplastic in de Nieuwe Blauwe Zak. Denk maar aan yoghurtpotjes of botervlootjes. Maar ook plastic zakken en folies mag je vanaf dan bij het pmd sorteren.

Waar PMD zakken kopen Sint Truiden?

Albert Heijn Sint-Truiden, Tiensesteenweg 168.

 • Carrefour Market Sint-Truiden, Grote Markt 29.
 • Carrefour Market Brustem, Tongersesteenweg 227.
 • Carrefour Market Terbiest, Hasseltsesteenweg 39.
 • Colruyt, Tiensesteenweg 266.
 • Di, Luikerstraat 44.
 • Spar Gelinden, Engelmanshoven-Dorp 99.
 • Q8, Rellestraat 5005.
 • Wat mag in PMD zak Limburg?

  Wat mag in PMD Nieuwpoort?

  Naast plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons is er ruimte voor alle huishoudelijke plastic verpakkingen zoals yoghurtpotjes, botervlootjes en plastic zakken.

  Welk glas mag in de glascontainer?

  Glazen potten en flessen (‘verpakkingsglas’) gooi je in de glasbak. Andere glassoorten, zoals drinkglazen en schalen, horen bij het restafval.

  Wat mag er wel en niet in de PMD-zak?

  In principe mag er alleen PMD-verpakkingsmateriaal dat u in een winkel heeft gekocht tot deze categorie. Er mag geen piepschuimverpakkingsmateriaal, landbouwfolie, kunststof speelgoed, kunststof tuinmeubelen, metaal (anders dan verpakkingsmateriaal) en chemische verpakkingen waar restanten inzitten, bij het PMD.

  Welk plastic mag niet in de plasticbak?

  Is dit een plastic verpakking of een plastic product? Plastic verpakkingen mogen bijna altijd in de plastic bak, maar plastic producten (bijv. een plastic strandemmer of badeend) nooit: die horen bij het restafval. In het geval van een verpakking is het het belangrijkst dat de verpakking leeg is.

  Welk plastic niet in PMD?

  Plastic dat geen verpakking is, hoort niet bij het plastic afval. Denk aan speelgoed, plastic borden, tuinstoelen. Kleine dingen kunnen bij het restafval, grote dingen (zoals tuinstoelen en groot speelgoed) kun je gescheiden inleveren bij de milieustraat.

  Wat mag in de PMD-zak 2021? Nieuwe blauwe PMD-zak vanaf 01/01/2021 Je kan je PMD-zak bijvullen met extra plastic verpakkingen zoals potjes, bakjes, folies, zakjes, tubes,… . De ‘P’ van PMD staat nu voor alle plastic verpakkingen. Daarnaast kan je nog steeds al je plastic flessen/flacons, metalen verpakkingen en drankkartons kwijt in de PMD-zak. Wat…