Wat moet er onder een houtkachel?

Wat moet er onder een houtkachel?

Om veiligheidsredenen moet een vloerplaat onder de houtkachel worden gelegd. Een bodemplaat of vloerplaat beschermt de vloer voor en onder de houtkachel en voorkomt lelijke brandplekken door rondvliegende vonken en uitvallende asresten en in het slechtste geval een brand.

Kan een houtkachel op laminaat?

Of een houtkachel geplaatst kan worden op de vloer, hangt van twee factoren af. Bij een vloer van hout, laminaat, tapijt of kurk is het belangrijk dat de houtkachel niet teveel straling heeft naar de grond toe. Teveel straling kan ervoor zorgen dat de vloer kromt trekt of verkleurt.

Welke wand achter houtkachel?

Een wandplaat, ook wel achterplaat genoemd, wordt achter de kachel aan de muur gemonteerd, zodat de muur niet kan beschadigen en niet vlam kan vatten.

Welke plaat achter kachel?

De brandwerende platen van Promatect zijn de ideale oplossing voor het aanbrengen van een hitteschild achter kachel en open haard. De platen zijn gemaakt van onbrandbaar materiaal en bieden een makkelijke en bovendien veilige oplossing voor de warme hittestralingzones achter de kachel of open haard.

Hoe groot moet een kachel vloerplaat zijn?

Als vuistregel moet een vloerplaat minstens 30 centimeter uitsteken vanaf het deurtje van de houtkachel. De lengte kan je precies bepalen door het deurtje open te zetten en de afstand vanaf de achterkant van de kachel tot de buitenkant van het deurtje op te meten.

Kan een houtkachel op PVC vloer?

Een pvc vloer en een houtkachel of open haard, gaat dat samen? Natuurlijk! Het is wel raadzaam om een spatplaat voor/onder de open haard of houtkachel te plaatsen.

Kun je laminaat opstoken?

Stook nooit met bewerkt hout zoals geïmpregneerd hout, laminaat, spaanplaat of andere houtsoorten. Naast dat het slecht is voor uw rookkanaal, geeft het ook stankoverlast in uw omgeving.

Hoe ver moet houtkachel van de muur?

Wanneer de houtkachel bij een stenen muur geplaatst wordt zonder brandbare materialen in de omgeving, zijn er geen eisen betreft afstand. Toch willen wij u aanbevelen (ook ter wille van eventuele schoonmaakmogelijkheden) om de houtkachel minstens 5-10cm vanaf de muur te plaatsen.

Wat is Promatect?

PROMATECT®-H is een onbrandbare (brandreactieklasse A1) stoomverharde calciumsilicaatplaat voor het brandwerend beschermen van stalen en betonnen draagconstructies en het realiseren van wand, schachtwand- en plafondconstructies met brandscheidende functie, die ook moeten voldoen aan bepaalde eisen op het vlak van …

Kan behang achter houtkachel?

Wij raden af om de wand direct achter de kachel te behangen. Behangpapier is immers brandbaar en achter een kachel gebruik je voor de veiligheid best hittebestendige materialen, zoals ijzer, inox, aluminium, steen, tegels, enz.

Kan vloerverwarming met houtkachel?

Met vloerverwarming kan het niet, tenzij je iedere dag de kachel wilt aansteken. Dit is logica, niet meer, niet minder. Het punt is echter dat het in een nieuwbouw woning nooit meer koud is; derhalve is er zelden een reden om de kachel aan te steken.

Is conifeer goed brandhout?

Naaldhout (dennen, sparren, coniferen) is vanwege de hars niet geschikt als haardhout. Naaldhout brandt snel en “knapt en spettert”. Dat eikenhout het beste haardhout zou zijn is een fabeltje, zeker met moderne kachels is het makkelijker “doseren” met een lichtere houtsoort zoals berkenhout.

Wat moet er onder een houtkachel? Om veiligheidsredenen moet een vloerplaat onder de houtkachel worden gelegd. Een bodemplaat of vloerplaat beschermt de vloer voor en onder de houtkachel en voorkomt lelijke brandplekken door rondvliegende vonken en uitvallende asresten en in het slechtste geval een brand. Kan een houtkachel op laminaat? Of een houtkachel geplaatst kan…