Wat zijn de 9 provincies van Belgie?

Wat zijn de 9 provincies van Belgie?

Adressen

 • Provincie Antwerpen.
 • Provincie Henegouwen.
 • Provincie Limburg.
 • Provincie Luik.
 • Provincie Luxemburg.
 • Provincie Namen.
 • Provincie Oost-Vlaanderen.
 • Provincie Vlaams-Brabant.

Wat zijn de provinciehoofdsteden van België?

Brussels
Belgium/Capitals

Welke zijn de oostelijke provincies van Belgie?

Actueel

Provincie Hoofdplaats Inwoners 2021
Antwerpen Antwerpen 1.875.524
Limburg Hasselt 880.397
Oost-Vlaanderen Gent 1.531.745
Vlaams-Brabant Leuven 1.162.084

Welke provincie ligt in het noorden van Belgie?

Brussel hoort tot het centrum van het land, Hasselt neigt naar het oosten en Maaseik is al helemaal het oosten van het land. “Het noorden van het land” beslaat ruwweg alle Vlaamse provincies, maar Vlaams-Brabant maakt daar duidelijk minder deel van uit.

Hoeveel provincies zijn er in Vlaanderen?

De Vlaamse provincies zijn de vijf provincies van het Belgische landsdeel Vlaanderen (de Vlaamse Gemeenschap). Samen vormen zij het Vlaams Gewest.

Welke provincies in Vlaanderen?

In Vlaanderen zijn er 5 provincies:

 • Antwerpen.
 • Limburg.
 • Oost-Vlaanderen.
 • Vlaams-Brabant.
 • West-Vlaanderen.

Wat betekent provinciehoofdstad?

hoofdstad van een provincie.

Wat is de provincie van Brussel?

Ze ontstond op 1 januari 1995 toen de voormalige provincie Brabant werd opgesplitst in 2 nieuwe provincies: Vlaams- en Waals-Brabant. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest behoort sindsdien tot geen enkele provincie meer[1].

Welke provincie ligt het meest noordelijk Belgie?

Vlaanderen kreeg het noordelijke stuk, Vlaams-Brabant, en Wallonië het zuidelijke stuk, Waals-Brabant. Brussel werd een apart gewest. Door de splitsing van Brabant heeft België vandaag de dag tien provincies.

Hoeveel provincies heeft Wallonie?

De vijf Waalse provincies zijn: Henegouwen (Hainaut) Waals-Brabant (Brabant Wallon) Namen (Namur)

Wat valt er onder Vlaanderen?

In politieke zin slaat het begrip “Vlaanderen” dus op deze eengemaakte entiteit. Vlaanderen bestaat uit de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg, en uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, dat Vlaanderen deelt met de Franstaligen.

Wat zijn de hoofdsteden van de provincies in Belgie?

Antwerpen, Luik en Namen zijn de drie Provincies waar de hoofdstad dezelfde naam heeft als de desbetreffende Provincie. Wat op zichzelf weinig of niks te betekenen heeft tegenover de andere provinciehoofdsteden. Hopelijk hebben we jullie met deze pagina en de beschrijvingen van de hoofdsteden van de provincies in Belgie het een en het ander

Welke provincies zijn er in België?

België: Provincies – Aardrijkskunde Spelletjes. Antwerpen, Brussel, Henegouwen, Limburg, Luik, Luxemburg, Namen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant, West-Vlaanderen .

Wat zijn de bevoegdheden van de provincies?

België is verdeeld in tien provincies die elk hun eigen volksvertegenwoordiging en bestuur hebben. Sinds de laatste staatshervormingen behoren de provincies tot de bevoegdheden van de gewesten. Het Vlaams Gewest en het Waals Gewest tellen elk vijf provincies.

Wat zijn de 9 provincies van Belgie? Adressen Provincie Antwerpen. Provincie Henegouwen. Provincie Limburg. Provincie Luik. Provincie Luxemburg. Provincie Namen. Provincie Oost-Vlaanderen. Provincie Vlaams-Brabant. Wat zijn de provinciehoofdsteden van België? Brussels Belgium/Capitals Welke zijn de oostelijke provincies van Belgie? Actueel Provincie Hoofdplaats Inwoners 2021 Antwerpen Antwerpen 1.875.524 Limburg Hasselt 880.397 Oost-Vlaanderen Gent 1.531.745 Vlaams-Brabant Leuven…