Welke pillendoos?

Welke pillendoos?

Als u pillen heeft waar het niet uitmaakt op welk dagdeel u deze inneemt dan is de grote pillendoos voor een week een goede keus. Dit is een pillendoos met 7 vakjes met de dag aanduiding erop. Slikt u zowel in de ochtend als in de avond medicatie? Dan kunt u het beste kiezen voor een pillendoos met twee vakjes per dag.

Waar kan ik een pillendoos kopen?

Pillendoosjes & toebehoren koop je online bij Blokker.

Hoe werkt een Pillensnijder?

De bovenkant is eenvoudig te gebruiken om de pil door te snijden met het roestvrijstalen snijmesje. Het middenstuk dient voor de opslag van de hele, gesneden of verpulverde pillen. Het onderste gedeelte is de vergruizer. Wanneer u hier een tablet of pil in stopt kunt u deze vergruizen tot poeder.

Hoe breek je pillen?

Pillensplijter

  • Pillensplijters breken pillen en tabletten op in de juiste grootte.
  • Pillensplijters hebben een vakje voor een voorraadje medicijnen, een vlak waarop één pil of tablet stevig vastligt en een verende deksel met mesje dat u over die ene pil of tablet drukt.
  • Pillensplijter.
  • U krijgt geen vergoeding.

Hoe breek je een pil?

Wie twijfelt over het al dan niet in stukjes snijden van een pil kan kijken op de verpakking. Zie je de letters MR (“modified release”), ER (“extended release”) of EC (“enteric coated”) op het doosje, dan mag je de pil niet doormidden breken, en moet je ze in zijn geheel nemen.

Hoe paracetamol breken?

Niet alle commerciële tablet splitters werken goed. Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd met gewone paracetamoltabletten van 500 mg. Deze relatief grote tabletten zijn met de hand goed te breken, wat ook nauwkeuriger bleek te zijn dan het delen met een keukenmesje.

Welke medicijnen mag je breken?

Of je een tablet mag vermalen of een capsule mag openbreken moet de arts (of de apotheker) bepalen. Neem hier zelf geen beslissing over, want het is niet altijd toegestaan. Sommige tabletten hebben een speciale buitenlaag om te voorkomen dat ze in de maag uiteenvallen.

Welke pillen mag je niet breken?

“Pillen zoals paracetemol bestaan gewoon uit samengedrukt poeder, dus die kan je zonder problemen in stukjes snijden”, zegt Dr Gaisford. “Maar andere pillen zijn omhuld om ervoor te zorgen dat de werkzame bestanddelen niet voor irritatie zorgen, en mogen nooit in stukjes gebroken worden.”

Hoe lang blijft paracetamol goed?

De houdbaarheid voor tabletten en dragees (tabletten met een hard laagje) is 2 jaar. De werking kan afnemen, afhankelijk van hoe je het bewaart. Niet meer te gebruiken: afgebrokkelde of verkleurde tabletten, opengebarsten capsules of aan elkaar gekleefde capsules.

Welke medicijnen mag je niet vermalen?

‘Als je tabletten met een vertraagde afgifte – bijvoorbeeld retard tabletten – gaat malen, kan je patiënt in één keer de totale dosis binnenkrijgen. ‘ Ook tabletten met een maagsapresistente omhulling (msr of enteric coated) mag je in de meeste gevallen niet vermalen.

Welke medicijnen mogen niet met melk worden ingenomen?

Sommige middelen mogen niet met melk worden ingenomen. De calcium in de melk bindt met het geneesmiddel, waardoor een verbinding ontstaat die niet meer kan worden opgenomen. Dit is het geval bij b.v. ijzerpreparaten en tetracycline (een antibioticum).

Welke tabletten mag je breken?

Het advies is om de tabletten direct na breken in te nemen met voldoende water. Retard tabletten (tabletten met gereguleerde afgifte of met vertraagde afgifte) die een breukstreep hebben, mogen gebroken worden om het slikken te vergemakkelijken.

Welke pillendoos? Als u pillen heeft waar het niet uitmaakt op welk dagdeel u deze inneemt dan is de grote pillendoos voor een week een goede keus. Dit is een pillendoos met 7 vakjes met de dag aanduiding erop. Slikt u zowel in de ochtend als in de avond medicatie? Dan kunt u het beste…