Waarom alleen pinnen?

Waarom alleen pinnen?

De reden hiervoor is dat er steeds minder contact geld wordt opgenomen. De meeste betalingen gaan tegenwoordig digitaal. In de afgelopen jaren is daarom het aantal automaten al verminderd. Wat wel vaker voorkomt zijn plofkraken.

Waarom betalen voor pinnen?

Pinnen kent voor zowel consumenten als voor acceptanten veel voordelen. Voor de consument is pinnen een veilige, eenvoudige en snelle manier van betalen. De klant heeft altijd gepast geld op zak. Voor u als acceptant is pinnen eveneens veilig, gemakkelijk, snel en efficiënt.

Is pinnen verplicht?

Volgens de Consumentenbond mogen winkeliers contant geld weigeren, vertelt de bond aan Radar. Het is wel een wettelijk betaalmiddel, maar winkels zijn niet verplicht het aan te nemen. Wel moet de winkelier duidelijk vermelden dat je alleen kunt pinnen.

Waarom wordt contant geld niet afgeschaft?

Detailhandel Nederland is al jaren blij met de groei van het veiliger en efficiënt geachte elektronisch betalen. De branchevereniging benadrukt dat in winkels betalen voor iedereen mogelijk moet blijven. Contant geld zal volgens de vereniging de komende jaren nog niet verdwijnen uit de winkel.

Kan contant geld geweigerd worden?

De wet verplicht niemand om wettige betaalmiddelen te accepteren. Een winkelier mag contant geld (biljetten en munten) of betalen met een pinpas of creditcard weigeren. Wel zal hij in de regel aangeven welke betaalmiddelen hij niet accepteert. Bijvoorbeeld via raamstickers of kassastickers.

Waarom betaal ik Koersopslag?

Voor je eigen bank is de koersopslag een soort veiligheidsmarge. Als je in het buitenland vreemd geld pint, krijg je het geld direct in handen. Maar het werkt altijd in voordeel van de bank. Als de munt van het land waar je op vakantie bent in waarde daalt, moet je dit bedrag aan je bank betalen.

Kun je nog contant betalen in de bus?

Wie nog cash wil betalen voor een rit, zal in een lijnwinkel of bijvoorbeeld een krantenwinkel een ticket in voorverkoop moeten halen. Op de bussen en trams zelf zal contactloos betaald kunnen worden met de bankkaart of met een app op je telefoon.

Kun je contant betalen bij de gemeente?

Alle 380 gemeenten krijgen een brief met een duidelijke boodschap: burgers moeten aan de balie van gemeentehuizen met contant geld kunnen blijven betalen. Volgens het Europees recht is alleen pinnen niet toegestaan. Mensen die een rijbewijs en paspoort komen ophalen, kunnen dan niet meer met cash betalen.

Kan cash geld geweigerd worden?

Cash, bankbiljetten en munten zijn een wettig betaalmiddel dat niet zomaar geweigerd mag worden. Er zijn slechts enkele uitzonderingen waarbij een handelaar of schuldeiser een betaling met cash niet moet aanvaarden: Bijvoorbeeld als je een pakje kauwgom wil betalen met een briefje van 200 of van 500 euro.

Kun je contant geld weigeren?

Een winkel mag contant geld weigeren, bevestigt de Consumentenbond. “Contant geld is een wettig betaalmiddel, maar winkels zijn niet verplicht het aan te nemen. Een winkelier moet wel duidelijk aangeven dat een bepaald betaalmiddel niet wordt geaccepteerd. Bijvoorbeeld met een sticker bij de deur of de kassa.

Waarom alleen pinnen? De reden hiervoor is dat er steeds minder contact geld wordt opgenomen. De meeste betalingen gaan tegenwoordig digitaal. In de afgelopen jaren is daarom het aantal automaten al verminderd. Wat wel vaker voorkomt zijn plofkraken. Waarom betalen voor pinnen? Pinnen kent voor zowel consumenten als voor acceptanten veel voordelen. Voor de consument…